Boloňské špagety
31. 3. 2020
Suroviny
5 porcí
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 360g mletého hovězí
- 1 plechovka sterilovaných rajčat
- sůl a pepř (Dle chuti)
- 400g špaget
- 50g parmazánu
- bazalka
Postup
- Mrkev a řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
- V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a celer, po pár minutách přidejte cibuli a společně ještě pár minut opékejte.
- Přidejte mleté maso a vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
- Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a omáčka zhoustne.
- Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
- Špagety uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a s lístky čerstvé bazalky.