Bramboráky
31. 3. 2020
Suroviny
4 porce
- 10 ml mléka
- 2-3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 150ml oleje
- 1kg brambor
- 1 střední cuketa
- 120g hladké mouky
- sůl, mletý pepř a majoránka (Dle chuti)
Postup
- Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme.
- Cuketu omyjeme, nastrouháme a smícháme s nastrouhanými bramborami
- Ochutíme solí a pepřem.
- Přidejte vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.
- Do oleje rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
- Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.