Česneková polévka
30. 3. 2020
Suroviny
- 2 hovězí bujony
- 3-5 stroužků česneku
- sůl
- majoránka
- pepř
- 3 vejce
- 15-20 dkg anglické slaniny
- maggi
- chleba
- olej
- (Do litru polévky, koření dle chuti)
Postup
- Nejprve dáme vařit asi l litr vody a přidáme hovězí bujony.
- Mezitím usmažíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu.
- Bujony ve vodě necháme asi 10 min provařit a přidáme rozmačkaný česnek, alespoň 3- 4 stroužky. Pak přisypeme veškeré koření, osolíme, opepříme , dáme maggi a lžíci majoránky a rovněž přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si osmažili.
- Když je vše hotové, rozklepneme do polévky vejce - do 1 litru polévky určitě 3 vejce. Pro jednoho strávníka jedno vejce do talíře a chvilinku necháme, aby se vejce trochu uvařilo. Dále na kostičky nakrájíme chleba, opečeme jej a podáváme k této sváteční česnečce.
Tip: Můžeme podávat i se strouhaným sýrem.