Perník s citronovou polevou
31. 3. 2020
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/3 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek do perníku
Na polevu:
- 200g cukru moučky
- 4 lžíce citronové šťávy
Postup
- Mouku smícháme s kypřícím práškem a cukrem.
- Přilijeme mléko, olej, přidáme vejce a elektrickými metličkami ušleháme do hladka.
- Těsto vlijeme na vymazaný plech a vysypaný menší plech (nebo ho vyložíme pečícím papírem) a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
- Necháme zchladnout. Mezi tím utřeme cukr s citronovou šťávou.
- Polevu hned po dohotovení rozetřeme na chladný perník.
Tip: V polevě můžeme použít místo citronové šťávy pomerančovou šťávu.